Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kypärä on halpa henkivakuutus

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Helsingin liikenteen turvallisuudesta tehdyn selvityksen mukaan onnettomuudet ovat vähentyneet takavuosista. Yksi liikkujien ryhmä on poikkeus: pyöräilijät. Polkupyöräonnettomuuksien määrä kasvoi vuosina 2009–2013 kolmetoista prosenttia. Helsingissä erityisen helposti pyöräonnettomuuksia sattuu kantakaupungissa, jossa tilanjako muiden liikkujien välillä on epäselvää.

Taannoisen brittitutkimuksen mukaan kypärä voi lisätä pyöräilijän vaaraa joutua onnettomuuteen. Tätä perusteltiin sillä, että autoilijat ohittavat kypärättömän pyöräilijän kauempaa. Kypärättömyyttä on perusteltu myös sillä, että kypärän käyttö lisää katteetonta turvallisuuden tunnetta.

Kantakaupungissa pyöräilijöiden vauhdit ovat – tai ainakin niiden tulisi olla – alempia kuin muualla. Hiljaisessa vauhdissa kypärä suojaa päätä hyvin auton töytäistessä. Lääketieteelliset selvitykset ovat tästä hyvin yksimielisiä.

Helsingissä pyörällä liikkuvat tietävät oikein hyvin, ettei kypärä tee ohitukseen pienempää turvamarginaalia.

Surulliset uutiset vahvistavat toivetta, että kypärää käyttävien osuus kasvaisi.

Espoossa loukkaantui pyöräilijä viikonloppuna vakavasti. Poliisin mukaan vammat olisivat olleet selvästi lievemmät, jos pyöräilijä olisi käyttänyt kypärää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat