Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nokia ottaa isännyyden

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Nokian ylin johto teki perjantaina tiedotustilaisuudessaan monin sanoin ja vihjauksin selväksi sen, mistä nyt tuulee.

Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa ja toimitusjohtaja Rajeev Suri korostivat, että ranskalais-amerikkalaisen Alcatel-Lucentin hankinta on osto. Nokia on ostaja, Alcatel-Lucent ostettava. Yhtiöt eivät ole nyt eivätkä tulevaisuudessakaan tasavertaisia. Nokia ottaa johtajuuden ja päättää, miten uusi yhtiö rakennetaan. Päämaja pysyy Suomessa.

Sekin tehtiin selväksi, että Nokialla on runsas kassa eikä sitä ole tähän kauppaan mikään hätä tai pakko ahdistanut. Myös Ranskan päättäjille meni viesti: työpaikkojen määrä ja säilyminen Ranskassa tarkistetaan sen jälkeen, kun Alcatel-Lucentin jo suunnittelemat väen vähennykset on tehty.

Nokian ja kiinteän laajakaistan sekä pilviyhteyksien rakentamiseen erikoistuneen Alcatel-Lucentin toimintojen hehkutettua yhteensopivuutta voi epäillä. Näyttää kuitenkin olevan selvää, että tarkoitus on välttää yksi yritysfuusioiden yleisistä ongelmista.

Alcatelin ja Lucentin fuusio onnistui heikosti, sillä siinä jäivät rinnakkain elämään kaksi johtajuutta ja kaksi yrityskulttuuria. Sama ongelma oli Nokian ja Siemensin yhdistymisessä.

Nokia aikoo nyt ottaa isännyyden heti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat