Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Velkoihin vai ohjuksiin?

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kreikalle velkaa antavien maiden tuskastuminen velallisen tekemisiin kasvaa entisestään. Samaan aikaan kun Kreikka tuskailee rahojensa loppumista ja vaatii ehdoista vapaata talousapua, maa suunnittelee ostavansa Venäjältä ohjuksia.

Kreikka pääsi viikko sitten yhden kynnyksen yli. Se maksoi Kansainväliselle valuuttarahastolle velkojaan. Uusia laskuja on tulossa nopeammin kuin apua.

Euroryhmä kokoontuu ensi viikolla pohtimaan, voisiko Kreikalle jo maksaa toisen apuohjelman viimeisen rahapotin. Se on luvattu viimeistään kesäkuun lopussa, jos Kreikka pysyy velkojien vaatimassa talousohjelmassa.

Kreikan hallitus tivaa euroryhmältä lupauksia, mutta niitä tuskin tulee, sillä Kreikan hallitus ei ole vieläkään kertonut selvästi talouslinjauksistaan. Velanantajat arvioivat, että vaikka tarvitut tiedot tulisivat heti, viimeinen erä ehtisi maksatukseen vasta kesäkuun lopulla. Sitä ennen maan on hoidettava velkojaan monen miljardin arvosta.

Siltikään rahatarpeen ja maksatuksen välinen aikaero ei johda välttämättä Kreikan talouden kaatumiseen.

Kreikka voi jättää maksamatta laskujaan. Velkojat jäänevät odottamaan, mutta vain siinä tapauksessa, että kesällä olisi tulossa apusumma. Sen edellytys taas on Kreikan sopeutuminen ehtoihinsa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat