Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ehdokkaat saivat paljon huomiota

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Etelä-Suomen Sanomien mielestä vaalitaistelu kirkasti puolueiden eroja, kun ehdokkaat saivat paljon näkyvyyttä perinteisessä ja sosiaalisessa mediassa.

"Eduskuntavaalit eivät ole saaneet koskaan aikaisemmin sellaista huomioarvoa kuin nyt. Median tarjoama vaalijulkisuus on ollut aiempaa monipuolisempaa."

"Perinteinen printtimedia, televisio ja radio ovat antaneet paljon palstatilaa ja ohjelma-aikaa vaaleille. Lisäksi kaikki tiedostusvälineet ovat tehneet nettiin paljon vaaliohjelmia."

"Puolueet ja ehdokkaat ovat näkyneet sosiaalisessa mediassa aiempaa enemmän. Ehdokkaiden omat vaalisivut ovat tarjonneet paljon nähtävää ja kuultavaa. Ja mikä tärkeintä, ehdokkaiden perinteinen jalkatyö on säilyttänyt elinvoimaisuutensa."

"Kuluneiden viikkojen aikana on kirkastunut varsin hyvin se iso kuva, mihin suuntaan puolueet haluavat Suomea viedä. Tavoitteista vallitsee melko suuri yksituumaisuus. Erimielisyydet koskevat keinoja."

Länsi-Savo muistuttaa, että äänestysvilkkaus on perinteisesti yksi kiinnostavimmista vaaliuutisista, vaikka suuri osa äänestysikäisistä suomalaisista käytti äänioikeuttaan myös kevään eduskuntavaaleissa.

"Yleinen ja yhtäläinen äänioikeus oli aikoinaan suuri asia. Naisten äänioikeus oli maailmallakin ainutlaatuista. Äänestysinto vaihtelee aikojen ja vaalien mukaan, mutta demokratiassa äänestämiseen uskotaan ainakin äänestysvilkkauden perusteella."

"Suomalaiset ovat innokkaita äänestämään myös ennakkoon. Noin kolmasosa äänesti jo etukäteen, ja Etelä-Savossa ennakkoäänestyspaikoilla oli paikoin hyvinkin vilkasta."

"Kiertävä ennakkoäänestys antoi mahdollisuuden osallistua heillekin, jotka eivät pääse muuten äänestämään", pääkirjoitustoimittaja Tiina Ojutkangas kirjoittaa.

Kymen Sanomien mukaan ennakkoäänestäjiä oli paljon ja poliittinen ilmapiiri oli sopivasti jännittynyt.

"Kannatusmittaukset kertovat, että erilaiset vaihtoehdot esimerkiksi tulevan hallituksen suhteen ovat vielä aidosti auki."

"Kannastaan epävarmojen äänestäjien suuri määrä tuo kisaan oman lisämausteensa. Tämä joukko on niin iso, että liikkeelle lähtiessään se voi käytännössä määritellä vaalien tuloksen ja Suomen suunnan."

"Äänestystilanne on uusi täällä Kaakkois-Suomessa, missä vaalit käydään ensimmäisen kerran uudessa vaalipiirissä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat