Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Menestystä vaikeassa lajissa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Suomalaisilta yrityksiltä odotetaan nyt paljon. Muun yhteiskunnan toiveiden lista on pitkä kuin lelukuvastoa selaavan lapsen kirje joulupukille.

Nyt tarvittaisiin kunnianhimoisia kasvuyrityksiä. Olisi hyvä myös työllistää. Tulevia yrittäjiä houkuttelisivat myös onnistuneet yrityskaupat.

Suomi kaipaisi lisää vientiä. Kulttuurivienti tai ylipäätään palvelujen vienti kaunistaisi kummasti tilastoja. Investointihyödykkeitä vievän maan valikoimaa monipuolistaisi suuntautuminen kuluttajamarkkinoille. Myös digitaalisuuden pitäisi tietysti kuulua pakettiin.

Peliala vastaa tähän toiveiden tynnyriin. Pelinkehityksen ja pelipalvelujen liikevaihdon kasvu on ollut hurjaa. Viisi vuotta sitten liikuttiin noin sadassa miljoonassa eurossa, viime vuonna jo 1,8 miljardissa. Työntekijöitä on 2 500. Viennin osuus on yli 90 prosenttia. Luvut ovat sellaisia, että ne alkavat näkyä jo kansantalouden tilastoissa.

Peliala itse laskee viettävänsä huomenna 20-vuotisjuhliaan. Moneen muuhun alaan verrattuna historia on lyhyt, mutta yritysten nopeatempoisessa ja arvaamattomassa elämässä vuosikin on pitkä aika.

Suomalaiset eivät voi enää valita yhdistelmää, jossa pienellä riskillä ennustettavassa ympäristössä voisi saada hyvän tuoton ja korkean elintason.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat