Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Äänekosken soisi opettavan

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Uutta kasvua ja vientiä toivoneita puolueita oli vaalikampanjan aikaan joka puolella. Kun Metsä Group eilen tiistaina ilmoitti tehneensä lopullisen rakentamispäätöksen 1,2 miljardin euron sellutehtaasta Äänekoskelle, onnittelijoita riitti. Moni koki myötävaikuttaneensa ratkaisuun.

Työministeri Lauri Ihalainen (sd) kehui valtion tukipäätöksiä ja liikennejärjestelyjä. Pääministeri Alexander Stubb (kok) muistutti yhteisöveropäätöksestä. Todennäköinen pääministeripuolue keskusta sanoi hankkeen olevan osa biotaloutta. Alemman asteen tiestö pitäisi vain panna kuntoon, jotta puu liikkuisi metsistä.

Osan kiitoksista ansaitsisi kuitenkin myös verkkokauppa. Kun se toisella kädellä kurittaa suomalaisia vähittäiskaupan yrityksitä, toinen käsi hamuaa koko ajan enemmän kartonkipakkauksia, joissa ostoksia lähetetään pitkin maailmaa. Suomalainen pitkäkuituinen havusellu on erinomaista pakkausten raaka-ainetta. Sellutehtaan ympärille voi syntyä monipuolinen biotuotteita jalostavien yritysten ryväs.

On metsäteollisuuden onni, että se on tällä kertaa talouden rakennemuutoksessa hyötyjien puolella.

Äänekosken esimerkin soisi rohkaisevan suomalaisia yrityksiä ja poliittisia päättäjiä. Muutos ei ole uhka, kunhan siitä ottaa oikeasta kulmasta kiinni.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat