Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Arabinuorten toivo hiipuu

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Arabimaiden nuoren väestön toiveikkuus hiipuu, ja voimistuvat pelot syrjäyttävät aiempaa uskoa uudistuksiin. Kehityksellä on suuri merkitys alueella, jossa on valtavasti nuoria: arabimaiden väestöstä 60 prosenttia eli noin 200 miljoonaa ihmistä on alle 25-vuotiaita.

Tuoreessa mielipidekyselyssä 18–25-vuotiaista aikuisista enää 15 prosenttia uskoo demokratiaan arabimaiden ongelmien ratkaisijana. Parin viime vuoden ajan vastaava luku on ollut noin 40 prosenttia. Alkuvuonna 2011 puhjenneiden kansannousujen myönteisiin seurauksiin uskoo nyt noin 40 prosenttia vastanneista. Vuonna 2013 myönteisellä kannalla oli vielä noin 70 prosenttia arabinuorista. Samaan aikaan väkivaltainen äärijärjestö Isis ja terrorismi ylipäätään ovat nousseet suuremmiksi uhkakuviksi kuin työttömyys, joka oli yksi kansannousut sytyttäneistä kipinöistä.

Dubaissa päämajaansa pitävän viestintäyrityksen ASDA'A Burson-Marstellerin teettämä kysely kertoo enemmän mielipiteiden suunnasta kuin tarkasta tilanteesta. Kysely kattaa 16 maata Marokosta Persianlahdelle ja muualle Lähi-itään.

Maiden väliset erot ovat suuria. 3 500 nuoren vastaukset kuitenkin osoittavat, että suurin uhka arabimaissa ei ole kyselyssä ensimmäiseksi noussut Isis vaan nuorten toiveikkuuden hiipuminen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat