Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saatan myydä tai sitten en

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Nokian ilmoitus Here-karttatietopalvelujen mahdollisesta myynnistä näyttää kiinnostavan. Huhujen mukaan Facebook ja taksipalveluita tarjoava Uber ovat kiinnostuneita. Saksalaiset autotehtaat Daimler, BMW ja Audi pohtivat mahdollisuutta ostaa Here. Muitakin kyselijöitä on.

Autojen valmistajia karttapalvelut kiinnostavat muun muassa siksi, että niitä tarvitaan, kun autoihin suunnitellaan automaattisesti toimivaa ohjausta.

Kaukana ovat matkapuhelin-Nokian hoppu ja palavat porauslautat. Kun Nokia ilmoitti ostavansa verkkovalmistaja Alcatel-Lucentin, Nokia korosti, että sillä ei ole mitään hätää tai pakkoa.

Nokia ei ilmoittanut myyvänsä Hereä vaan aloittavansa Heren "strategisten vaihtoehtojen selvittelyn", joka voi johtaa myyntiin – tai sitten ei.

Nokian neuvotteluasema on vahva. Yhtiölle jäi matkapuhelinten jälkeen Heressä tuotantoa, joka ei istu nykyiseen toimintojen suuntaukseen mutta joka kuitenkin kannattaa ja jolle on kysyntää.

Vaikka näin on, Nokian on vaikea saada maksamaansa summaa takaisin – mikä kertoo enemmän ostohinnan kohtuuttomuudesta kuin myynnin onnistumisesta. Heren juuret ovat amerikkalaisessa Navteqissä, jonka Nokia osti 5,7 miljardilla eurolla vuonna 2007. Parin miljardin kirjanpitoarvo ehkä kuitenkin kuitataan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat