Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laki kirjasi jo tapahtuneen

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Avioliittolain muutos, joka sallii myös samaa sukupuolta olevien avioliiton, tulee voimaan maaliskuun alussa 2017. Kansalaisaloitteen pohjalta tehty lainmuutos on edellisen eduskunnan hyväksymä ja presidentin vahvistama.

Tilastokeskuksen tiistaina julkistamista luvuista käy ilmi, että tosiasiallinen muutos suomalaisessa yhteiskunnassa tapahtui jo vuosia sitten.

Laki rekisteröidystä parisuhteista tuli voimaan vuonna 2002. Niiden määrä nousi vuoteen 2010 asti, mutta sen jälkeen taso on pysynyt vakaana.

Vuosittain rekisteröidään runsaat kolmesataa parisuhdetta. Noin kaksi kolmasosaa pareista on naispareja, kolmasosa miespareja.

Avioliiton ja rekisteröidyn parisuhteen samankaltaistuminen näkyy myös siinä, että erot rekisteröidystä parisuhteesta ovat kolmen viime vuoden aikana pysyneet hiukan yli sadassa vuosittain.

Lukuja voi tulkita siten, että suomalaisten parisuhdekäsitykset vakiintuivat jo viime vuosikymmenen aikana. Lainsäädäntö seuraa nyt vajaat kymmenen vuotta perässä. Vaikka yksittäisissä vaalikampanjoissa kuului yhä jälkikaikuja avioliittolain muutoksesta, ratkaisuun ei palata, oli hallituspohja mikä hyvänsä. Uuden hallituksen tehtäväksi jää valmistella tarvittavat muutokset muihin lakeihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat