Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sirpa Paateron päätöksestä paistaa koston henki

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Lapin Kansa kommentoi Solidiumin hallituksen puheenjohtajan Pekka Ala-Pietilän ministeri Sirpa Paaterolta (sd) saamia potkuja.

"Kysymys on ennen kaikkea siitä, kuinka tiukassa poliitikkojen ohjauksessa Solidiumin toivotaan olevan. Yhtiötä perustettaessa korostettiin yhtiön itsenäisyyttä. Ajateltiin, ettei poliitikkojen pidä sorkkia yhtiön käytännön päätöksiä."

"Tämä malli ei ole kaikille kelvannut. Omistajaohjauksesta aiemmin vastannut Heidi Hautala (vihr) vaati tiukasti muutoksia Solidiumin asemaan. – – Hautalan ura omistusohjauksesta vastaavana ministerinä jäi lyhyeksi, mutta Paatero ja Sdp jatkoivat samalla linjalla."

"Olipa poliitikkojen aseman vahvistamisesta mitä mieltä tahansa, Paateron päätös on huonosti ajoitettu. Paatero kiiruhti irtisanomaan Ala-Pietilän, vaikka vaalit on jo pidetty ja uutta hallitusta muodostetaan. Ilmeisesti ministeri ennakoi, ettei tuleva hallitus erottaisi Ala-Pietilää."

Aamulehden mielestä pian tehtävästään väistyvä ministeri Paatero esitti Ala-Pietilän erottamiselle käsittämättömän perusteen, luottamuspulan.

"Paateron ei pitäisi olla siitä huolissaan, kun aivan pian Ala-Pietilä olisi ollut jonkun muun kuin Paateron luottamuksen varassa ja tarpeessa."

Pohjalainen vertaa poliittisia toimijoita ja pörssimaailmaa tuleen ja veteen.

"Niitä on mahdoton yhdistää niin, että tulokset olisivat parhaita mahdollisia. Pörssiyhtiön toiminta on pitkäjänteistä puurtamista, kun taas joillakin ministereillä on taipumus mennä jokaisen poliittisen tuulen mukana lisäkannatuksen toivossa. – – Tällaisista tempauksista ei voi vetää muuta johtopäätöstä kuin sen, että yliaktiivinen valtio-omistaja on tikittävä pommi pörssiyhtiössä."

Iltalehden mukaan valtion omistus epäilyttää jo sellaisenaan sijoittajia.

"Jos poliitikot näyttävät sekaantuvan liiketoimiin, epäluulot kasvavat."

Keskisuomalainen kirjoittaa, että erottamisesta paistaa koston henki.

"Osansa saa Solidiumin johto, mutta myös kokoomus, jonka kanssa sosiaalidemokraattien hallitusyhteistyö on takunnut aina vain pahemmin loppua kohti."

"Sinänsä Solidiumin ja valtion omistajaohjaamisen linjaaminen kaipaa keskustelua ja tarkistamista – tässä Paatero on oikeilla jäljillä."

"Mutta tätä keskustelua käydään jo: Solidiumin asemaa pohditaan hallituksen asettamassa työryhmässä. Myös tämän vuoksi Paateron olisi ollut asiallisempaa pidättäytyä tekemästä nyt radikaaleja ratkaisuja."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat