Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Natoon liittymisen hyödyt ja haitat selvitettäneen

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Savon Sanomien mukaan Sdp:n ja vasemmistoliiton vääjäämättömältä näyttävä päätyminen oppositioon merkinnee sitä, että Pohjois-Atlantin puolustusliittoon Natoon liittymisen hyödyistä ja haitoista tehdään alkavalla vaalikaudella selvitys.

Muut puolueet ovat lehden mukaan kannattaneet selvityksen tekemistä.

Nato-selvityksen on lehden mielestä oltava laaja-alainen, perusteellinen ja älyllisesti rehellinen.

"Jos selvitykseen ryhdytään, on sen lopputuloksella oltava myös jokin merkitys maan korkeimman johdon kannanmuodostuksessa", Savon Sanomat kirjoittaa.

Aamulehti kirjoittaa Irakissa ja Syyriassa kauhua levittävästä islamistisesta Isis-liikkeestä. Lehden mukaan ääriliikettä ei ole vielä lyöty, mutta sen voimat ovat ehtyneet.

Liike on menettänyt sekä alueita että rahoitusta. Länsiliittoutuman pyrkimys heikentää Isisiä on ollut lehden mukaan sotilaallisesti menestys.

"Kuva kaikenkattavasta islamilaisesta kalifaatista on katomassa liikkeen taistelijoiden mielestä. Jäljelle jää pelkkä anarkia", Aamulehti kirjoittaa.

Isisin hajoamisessa on lehden mukaan eräs paha seuraustekijä. Kun järjestö hajoaa, sen taistelijat lähtevät maailmalle.

Hufvudstadsbladet pahoittelee Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin poisjääntiä Arktisen neuvoston kokouksesta Kanadassa. Syyksi ilmoitettiin Kanadan ja Venäjän väliset huonot suhteet.

HBL:n mukaan on valitettavaa, ettei Venäjä osallistunut ulkoministeritasolla kokoukseen, jossa Yhdysvallat otti johtajuuden kahdeksi vuodeksi. Mukana olivat Yhdysvalloista John Kerry ja Suomesta Erkki Tuomioja. Kiinalla on neuvostossa tarkkailijan asema.

Lehden mukaan Ukrainan sodan lopettaminen edellyttäisi, että Venäjä olisi mukana kansainvälisillä foorumeilla, kuten Arktisessa neuvostossa.

Etelä-Saimaa kirjoittaa Välimerellä meneillään olevasta inhimillisestä tragediasta, jossa meren yli pyrkivät pakolaiset ovat ihmissalakuljettajien säälimättömän riiston armoilla.

Euroopan unioni on lehden mukaan suhtautunut kasautuvaan humanitaariseen kriisiin tyypillisellä vitkaisuudella, ja vastuuta ovat saaneet kantaa rannikkovaltiot, etenkin Italia.

Kysymys siitä, miten Eurooppaan päässyttä pakolaisvirtaa tulee kohdella, jäi lehden mukaan vaille ratkaisuja torstain ylimääräisessä huippukokouksessa. Suomessakin suhtaudutaan nuivasti pakolaiskiintiöiden suurentamiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat