Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Katastrofi herättää maailman

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Valtavan luonnonkatastrofin jälkeiset tiedot Nepalista ovat odotetun kaltaisia. Maanantaina apu saavutti hitaasti tai ei vielä ollenkaan alueita, joilla poikkeuksellisen raju maanjäristys kylvi tuhoa lauantaina. Järistysalueella pääkaupungissa Kathmandussa ja erityisesti sen länsipuolella asuu yhteensä kuusi miljoonaa ihmistä.

Luonnonkatastrofeja seuraavassa sekasorrossa on lähes vääjäämätöntä, että avustusoperaatiot alkavat tuskastuttavan hitaasti. Samaan aikaan avustusjärjestöjen ja hallitusten katastrofiavun koneistot käynnistyvät eri puolilla maailmaa. Kansainvälisen katastrofiavun verkosto on suuri saavutus, joka puutteineenkin ja epätäydellisyyksineenkin pelastaa myös Nepalissa ihmishenkiä ja lievittää kärsimystä.

Suomessa keräyslippaat ja avustustilit ovat kaikkien käytettävissä samaan aikaan, kun 29 ihmisen avustusryhmä matkaa Nepaliin.

Nepalin kohdalla on melko selvää, että avustusoperaatio jää kaikista ponnistuksista huolimatta vajaaksi. Yksi tärkeä tilastotieto on se, että Nepalissa puhutaan 127:ää eri kieltä. Maailman korkeimpien vuorenhuippujen keskellä yhteisöt elävät erillään toisistaan. Muuallakin infrastruktuuri on heikko. Järistys iski maahan, jolla on erityisen huonot edellytykset selvitä katastrofin vaikutuksista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat