Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Timo Soini lopetti puheet takiaispuolueista

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Pohjalainen uskoo historiallisesti katsoen "samasta juuresta" ponnistavien keskustan ja perussuomalaisten hallitusyhteistyöhön.

"Timo Soinin ja Juha Sipilän sanailusta voi päätellä, että puheenjohtajien välille ei isoa riitaa saada."

"Kolmas hallituspaikka näyttäisi kuuluvan kokoomukselle. – – Ay-liikkeestä on jo kuulunut puheita, että porvarihallituksen tullessa valtaan Suomessa alkaa lakkoilu. Se ei ole kaukana uhkailusta."

"Vaalitulos osoittaa selvästi perusporvarihallitukseen. Porvarikoalition toimivuudesta on hyviä näyttöjä 1990-luvun laman aikana, joten yhteistyö on kestänyt suolaista merivettä."

Turun Sanomien mukaan jännittävintä tulevan hallituksen kokoonpanossa on, pääsevätkö pienpuolueet Rkp ja kristillisdemokraatit kiinni ministerinsalkkuun.

"Timo Soinikaan ei ole moneen päivään puhunut pahaa takiaisista."

"Kiinnostavaa on tietysti nähdä, kelpaako Sipilälle toinen vaalivoittaja eli vihreät mukaan hallitukseen. Ylen A-studiossa keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen sanoi kahteenkin kertaan, että vaalitulos on otettava hallitusneuvotteluissa huomioon."

"Vihreät ovat eduskunnassa kirjaimellisesti vihreitä. Puolueen 15 kansanedustajan ryhmässä on seitsemän ensikertalaista."

Kaleva kirjoittaa, että yhdysvaltalaisen Gedi-instituutin yritysilmastomittauksissa Suomen sijoitus on pudonnut selvästi: nyt Suomen verrokkeja ovat Puerto Rico ja Peru.

"Pitkään jatkunut taloustaantuma on syönyt henkistä liikkumavaraa ja uskallusta enemmän kuin osaamme olettaa. Jokainen havaitsee, ettei nykyinen talousmasennus suosi innostuneisuutta, kekseliäisyyttä ja uuden kokeilua."

"Tuhannet yritykset ovat sopeuttaneet toimintaansa lomautuksin ja irtisanomisin, mikä ei ole parasta tulevaisuuteen valmistautumista, vaikka varmasti taloustilanteen sanelema pakko. Supistamalla on mahdoton kasvaa."

Lapin Kansa toivoo, että tuleva pääministeri Juha Sipilä ryhtyy "raivaamaan säädös-Suomen byrokratiaviidakkoa".

"Jos saisi edes kotikutoista paragrafien liikakasvua harvennettua, pykälärääseikössä eksyksissä vaeltava kansalainen kiittäisi."

"EU:sta tulevat sekä kansalliset direktiivit herättävät usein oikeutettua kritiikkiä, mutta vasta kun niitä alkaa tulkita virkakoneisto pilkunviilauksineen, on kansalaisten oikeustaju koetuksella. Suomi eroaa monista muista maista siinä, että sen koneisto jumaloi pykäliä. Se on lumoutunut lippusten ja lappusten ihanaan hysteriaan. Aivan kuin järjen käyttöä ei pykäliä tulkittaessa sallittaisi."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat