Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rotu on USA:n vaikein raja

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Yhdysvallat on Eurooppaan verrattuna kiistaton menestystarina etnisten ja uskonnollisten ryhmien yhteiselossa.

Suuret maahanmuuttajamäärät erityisesti Aasiasta ja Latinalaisesta Amerikasta ovat sulautuneet osaksi Yhdysvaltain yhteiskuntaa. Ongelmitta se ei ole sujunut, mutta paljon paremmin kuin integraatio useissa Euroopan maissa. Myös islamilaisista maista tulijat kotoutuvat nopeammin Yhdysvalloissa kuin Atlantin tällä puolella.

Yhdysvaltain afrikkalaistaustaisen suuren vähemmistön ja valkoisen kutistuvan enemmistön välisiä rajoja ja jännitteitä ei ole kuitenkaan onnistuttu kokonaan purkamaan, vaikka kansalaisoikeuksia turvaava liittovaltion lainsäädäntö on ollut voimassa puoli vuosisataa ja Barack Obama on valittu presidentiksi kaksi kertaa.

Baltimoressa maanantaina puhjenneet rajut, lähinnä mustien nuorten mellakat olivat jatkoa Fergusonissa Missourissa viime vuonna alkaneille yhteenotoille. Kipinänä oli jälleen nuoren mustan miehen kuolema poliisien käsissä.

Samalla suurista muutoksista kertoo se, että maanantaina virkavalansa vannoi Loretta Lynch, ensimmäinen oikeusministeriksi nimitetty musta nainen. Yhdysvaltain valkoisen ja mustan väestön välisten jännitteiden purkaminen etenee, mutta askelia tarvitaan lisää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat