Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtio syö yhä enemmän mediatalojen kakusta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kaleva kommentoi Sanoman ja Koneen hallitusten puheenjohtajan Antti Herlinin esittämiä ajatuksia (HS 26. 4.) suomalaisesta media-alan kilpailusta.

"Herlin totesi, että media-alalla on nyt kolmen kerroksen väkeä. On yhtiöitä jotka maksavat veroja, yhtiöitä jotka eivät maksa sekä lisäksi Yleisradio, jota rahoitetaan veroista. Herlinin mukaan verotuksen pitäisi olla nolla, että Sanoman kaltaiset yhtiöt pääsisivät samaan asemaan kilpailijoidensa kanssa."

"Vaikka vaatimus ei taida olla realistinen, se muistuttaa kuitenkin alan kilpailutilanteeseen ja verotukseen liittyvistä ongelmista, joihin uuden hallituksen on kyettävä ottamaan kantaa."

"Selvänä ristiriitana voidaan pitää sitä, että painettujen ja digilehtien tilauksilla on erisuuruinen arvonlisävero. Mitään järkevää perustetta tälle on vaikea löytää."

"Mediatalojen tulevan kehityksen kannalta erisuuruiset verot ovat tulppa. Tulevaisuudessa yhä suurempi osa liikevaihdosta kertyy digipuolelta. Näin valtio syö koko ajan kasvavan siivun mediatalojen kakusta."

"Herlinin esiintulon ajankohta tuskin oli sattuma vaan liittyy uuden hallituksen muodostamiseen. Viesti on selvä: alan verotuksen epäkohdista ja Ylen roolista on keskusteltava myös hallituspöydissä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat