Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuntaliitto edustaa kaikkia kuntia

Pääkirjoitus
 
Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma

Ministeri Raimo Sailas epäili (HS 28. 4.) turhaan Kuntaliiton mahdollisuuksia edustaa kuntia yhteiskuntasopimuksen laadintatyössä. Kaikki Suomen kunnat ovat Kuntaliiton jäseniä, ja KT Kuntatyönantajat on osa Kuntaliittoa. Kuntaliitolla on merkittävä asema valtioneuvoston ja eduskunnan suuntaan julkisen talouden ja lainsäädännön kehittämisessä.

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestönä mukana yhteiskuntasopimusneuvotteluissa ja voi juridisesti tehdä sopimuksia kuntakentän puolesta työmarkkinoita koskien.

Sailas muistaa myös väärin Kuntaliiton panoksen kuntien tehtävien ja velvoitteiden vähentämisessä. Liitto keräsi listan tehtävistä ja velvoitteista kustannusvaikutuksineen ja on ehdottanut taakan purkamista lainsäädännön prosesseja ja vaikutusarviointeja kehittämällä.

Ministeriöihin on luotava pysyvät prosessit kuntien toimintatapoja koskevien velvoitteiden tarkastelemiseksi lainsäädännössä. Yksittäisten tehtävien karsintaluettelo ei ratkaise tilannetta, jossa velvoitteita koko ajan tulee lisää. Julkisen talouden pelastaminen kuntien toimintaa ohjaavia normeja joustavoittamalla ja velvoitteita vähentämällä vaatii huolellista sisältöihin paneutumista ja ratkaisujen poliittista priorisointia.

Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma
toimitusjohtaja, Suomen Kuntaliitto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat