Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yle, Latvia ja oikeus saada tietää

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Latvian EU-edustusto on ilmoittanut Ylelle, että se ryhtyy puheenjohtajamaana rajoittamaan yhtiön toimintaa Latviassa järjestettävissä ministerikokouksissa. Yleä ei päästetä enää kuvaamaan kokousten alkukuvia. Kielto on voimassa kesäkuuhun eli Latvian puheenjohtajakauden loppuun (Ylen uutiset 30. 4.).

Porttikiellon syynä on se, että Yle esitti alkuviikosta videon, jossa valtiovarainministeri Antti Rinne (sd) keskusteli Riiassa euroryhmän kokouksen alussa slovakialaisen ministerikollegansa kanssa siitä, pyrkiikö Jutta Urpilainen takaisin Sdp:n johtoon. Syntyneen kohun jälkeen Rinne selitti tapausta väärinkäsitykseksi.

Tapahtuma on vakava esimerkki harkintakyvyn puutteesta. Harkinta on pettänyt nimenomaan Latviassa.

Eurooppalaisen sananvapausajattelun ydin on kansalaisten oikeus saada tietoa. Jos Ylellä on hallussaan olennaista tietoa esimerkiksi suuren suomalaisen puolueen sisäisestä tilasta, se tekisi virheen vaikenemalla asiasta.

Toivottavasti Latvia on tehnyt ratkaisunsa ilman, että siihen on tullut aloitetta Suomesta ja Sdp:stä. Sdp:n johto toimisi nyt viisaasti, jos se muistuttaisi Latviaa sananvapauden perusasioista. Tiedotusvälineen toimintaa ei saa rajoittaa siksi, että se on hoitanut yhteiskunnallista tehtäväänsä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat