Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puolustuksella noususuhdanne

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ranska kasvattaa puolustusmenojaan ensi vuodesta alkaen. Presidentti François Hollanden ilmoitus yhteensä vajaan neljän miljardin euron lisäyksestä puolustusmäärärahoihin vuosina 2016–2020 ei ole mullistava suhteutettuna Ranskan vuosittaiseen 31,4 miljardin euron puolustusbudjettiin. Puolustusrahojen korotus on kuitenkin merkittävä muutos Ranskan puolustuskaavailuissa. Se on myös oire meneillään olevasta laajemmasta käänteestä.

Puolustusrahat heijastavat arvioita siitä, millainen Euroopan turvallisuustilanne on pitemmän ajan kuluessa. Yleistyneen käsityksen mukaan Ukrainan kriisin nostattama jännitys ja islamin nimissä toimivien ääriryhmien terrorin uhka ovat monivuotisia ilmiöitä. Samalla myös asejärjestelmien hinnat nousevat.

Tiukassa taloustilanteessa edes uudet uhkakuvat eivät käännä puolustusmenoja Länsi-Euroopassa nopeaan kasvuun. Useita vuosia jatkunutta säästölinjaa kuitenkin korvataan korotuksilla. Näin tehdään myös Suomessa ja Ruotsissa.

Rahassa mitattuna Ranskassakin Hollanden ilmoittama korotus vain mitätöi toissa vuonna tehdyt säästöt. Pariisin tammikuisten terrorihyökkäysten jälkeen rahaa käytetään aiempaa enemmän oman alueen puolustuksen lisäksi sisäisen turvallisuuden joukkoihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat