Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Virkistysalue vai asuntoalue?

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Itä-Helsingissä sijaitsevan Vartiosaaren tulevaisuudesta näyttää nousevan kiista, jossa on yhtäläisyyksiä Kivinokan mökkialueesta runsas vuosi sitten käytyyn keskusteluun.

Kaupunkisuunnittelijoiden mielestä Laajasalon ja Vuosaaren välissä sijaitseva Vartiosaari olisi mitä mainioin asuntorakentamiskohde, joka täydentäisi uudesta Kruunuvuorenrannasta alkavaa itäisten merellisten kaupunginosien nauhaa.

Nyt Vartiosaari ja sen viitisenkymmentä huvilaa ovat pääosin kesäkäytössä. Rakentaminen täyttäisi saaren keskiosan ja toisi sinne 5 000–7 000 asukasta. Joukkoliikenne hoidettaisiin raitiotiellä.

Rakentamisen vastustajien mielestä kaupungissa täytyy olla Kivinokan ja Vartiosaaren kaltaisia virkistysalueita

Kivinokassa virkistysalueiden puolustajat voittivat. Vartiosaari on vaikeampi tapaus, etenkin jos Östersundomin rakentaminen lykkääntyy merkittävästi ja valtiovalta alkaa epäröidä päätöstään vetäytyä Malmin lentokentän alueelta.

Vartiosaaressa erikoisuutena on myös se, että puolustettavaksi virkistysalueeksi se on nykyisellään harvinaisen vaikeapääsyinen. Saareen ei ole siltaa.

Jos rakentamisessa otetaan aikalisä, kannattaa harkita saaren avaamista nykyistä paremmin kaikkien helsinkiläisten ihailtavaksi. Vartiosaaressa on aineksia Itä-Helsingin omaksi Seurasaareksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat