Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rotujännitteet voivat heijastua presidenttikisaan

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Aamulehti kirjoittaa Yhdysvaltojen mustien ja valkoisten välisistä jännitteistä, jotka ovat purkautuneet kahakoina Baltimoressa ja Fergusonissa.

"Baltimoressa poliisi sai tilanteen hallintaansa kovien toimien ja ulkonaliikkumiskiellon avulla. Silti tilanne on kaikkea muuta kuin ratkaistu."

"Yhdysvaltain ensimmäinen musta presidentti Barack Obama vaati yhdysvaltalaisilta uutta suhtautumista. Obama korosti, ettei tämän kokoluokan asioita voi jättää vain poliisin harteille."

"Obaman on silti presidentin asemassa vaikea heittäytyä liian syvälle kiistan syövereihin. – – Moni saattaisi näet kysyä, miksi presidentti ei ole hoitanut ponnekkaammin köyhien asiaa kuntoon kahden kautensa aikana."

"Joidenkin demokraattiedustajien mukaan korkeasta työttömyydestä kärsiville alueille pitäisi julistaa hätätilalaki. – – Republikaanien mukaan tärkeintä olisi ensin sammuttaa väkivallanteot."

"Demokraattien presidenttiehdokaskisaan ilmoittautunut Hillary Clinton puuttui niin ikään kysymykseen. Hänen mukaansa ensiksi on palautettava järjestys Baltimoreen, sen jälkeen on mietittävä tarvittavia uudistuksia."

"Mutta kuten Obama, myös Clinton on ollut pitkään vallankahvassa, joten heihin voi helposti kohdistaa syytöksiä heikosta johtamisesta. Koska Yhdysvalloissa vaalitaistelu on hyvin repivää, ei ehdokkaiden kuitenkaan kannata menettää peliä varomattomilla ulostuloilla jo ennen varsinaisten kampanjoiden alkamista."

Turun Sanomat: "Kun nuoret mustat miehet tekevät suurimman osan rikoksista, poliisi pitää kaikkia nuoria mustia rikollisina. Yhtä lailla mustien silmissä kaikki poliisit ovat vihollisia."

"Köyhyys, niukka koulutus, työttömyys ja sen myötä toivottomuus johtavat katkeruuteen, joka ilmenee väkivaltana."

"Pitää muistaa, ettei ilmiö ole Yhdysvalloissa suinkaan uusi. Esimerkiksi Baltimoressa oli rajuja mellakoita huhtikuussa 1968 sen jälkeen, kun mustien oikeustaistelija Martin Luther King oli murhattu Memphisissä Tennesseessä. Murha sytytti liekkeihin pinnan alla kyteneen vihanpidon."

"Vajaassa 50 vuodessa ei ole tapahtunut muutosta ainakaan parempaan. On kaupunginosia, joissa yli kolmannes asukkaista elää köyhyysrajan alapuolella. Yhdysvaltain pääkaupunkiseudulla Baltimore tunnetaan parhaiten jengeistä ja korkeista rikollisuusluvuista."

"Tietysti Baltimore ja Ferguson ovat jäävuoren huippuja. Taloudellinen kurjuus on omiaan aiheuttamaan poliisin ja mustan väestön yhteenottoja muuallakin maassa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat