Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalasataman kasvu alkaa näkyä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Tänä aamuna moni helsinkiläinen autoilija joutui vaihtamaan reittiään Hermannin rantatieltä ja Sörnäisten rantatieltä itään päin. Seuraavan kahden viikon kuluessa kiertotielle ohjataan myös muu Itäväylän liikenne Kalasataman tulevan kauppakeskuksen kohdalla. Muutoksia tulee myös pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden reitteihin. Metro jatkaa kulkuaan normaalisti.

Poikkeusjärjestely Itäväylällä kestää kaksi vuotta. Se on tähän mennessä näkyvin muistutus Kalasataman uuden kaupunginosan kasvusta. Kolmen vuoden kuluttua paikalla kohoaa kauppakeskuksen lisäksi yli satametrisiä tornitaloja ja Itäväylä on katettu lähes Esplanadin puiston kokoisella viherkannella.

Keskus on kuitenkin vain osa Kalasataman aluetta. Sörnäistenniemi on jo pitkälle rakennettu, mutta työt Sompasaaressa ja Verkkosaaressa ovat vasta alkuvaiheessa. Nykysuunnitelmilla töitä riittää 2030-luvulle saakka.

Helsingin kaupunginvaltuusto päässee jo tänä vuonna tekemään alueen tulevaisuuden kannalta merkittävän päätöksen, kun se linjaa Helsingin tulevat energiaratkaisut. Jos Hanasaaren voimala-alue vapautuu tonttimaaksi, Kalasataman alue laajenee myös kohti keskustaa.

Energiapolitiikan ja asuntopolitiikan yhdistelmä takaa, että paineet ratkaisussa ovat kovat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat