Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sudet karhun palveluksessa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Viime vuoden elokuussa maailman uutisvälineet seurasivat venäläisten avustusrekkojen matkaa kohti Itä-Ukrainaa. Ukraina epäili avun vilpittömyyttä eikä päästänyt saattuetta valvomansa rajan yli. Venäjä puolestaan syytti Ukrainaa taisteluista kärsivien aseman vaikeuttamisesta.

Operaation lopulliset tarkoitusperät ovat yhä epäselvät, mutta jälkeenpäin voi havaita, että sotilaallinen tilanne Itä-Ukrainassa muuttui samoihin aikoihin. Alakynnessä olleet Venäjän tukemat kapinalliset alkoivat saavuttaa voittoja. Kun maailma seurasi rekkoja, tapahtui näkymättömissä myös paljon muuta.

Moottoripyöräkerho Yön susien matka Venäjältä Berliiniin juhlimaan Saksan antautumisen 70-vuotispäivää muistuttaa monessa mielessä avustussaattueen vaiheita. Huomio kiinnittyy Yön susiin eikä jonnekin muualle. Propagandasodassa moottoripyöräkerholaisten pysäyttäjälle on tarjolla jo valmiiksi leima: hän haluaa estää natsien kukistumisen muistamisen.

Informaatiosotaan kuuluu myös maabrändin rakentaminen. Itävallan diplomatian saavutukseksi lasketaan se, että Hitleriä pidetään saksalaisena ja Beethovenia itävaltalaisena.

Venäjällä moni haluaisi kirjoittaa historian nyt niin, että Neuvostoliitto ei ollut aloittamassa toista maailmansotaa mutta kukisti yksin natsi-Saksan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat