Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Insinööriliiton rivit rakoilevat

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Akavalaisessa Insinööriliitossa on riittänyt sisäistä kuohuntaa lähes koko nykyisen puheenjohtajan Pertti Porokarin johtokauden ajan. Niin nytkin.

Porokarin haastajaksi loppuvuodesta pidettävään edustajakokoukseen on ilmoittautunut hänen alaisensa, järjestöjohtaja Mikko Wikstedt.

Ammattiyhdistysmaailmassa on varsin tavanomaista, että etenkin pitkään istuneet puheenjohtajat saavat haastajia. Porokari tunnetaan kulmikkaana persoonana, joka kerää helposti vihamiehiä.

Tällä kertaa kyse on muustakin kuin henkilökemiasta. Insinööriliitto on ainoa Akavan liitto, joka on mukana SAK:laisten ja STTK:laisten liittojen hankkeessa uuden palkansaajakeskusjärjestön muodostamiseksi. Porokarin hanke on herättänyt närää niin Insinööriliiton sisällä, Akavassa kuin ylempien toimihenkilöiden neuvottelujärjestössä YTN:ssä.

YTN:n säännöt eivät määrää, että neuvottelujärjestöön kuuluvien liittojen pitäisi olla keskusjärjestö Akavan jäseniä. Järjestössä on kuitenkin väläytelty sitäkin mahdollisuutta, että Insinööriliitto erotettaisiin YTN:stä, jos liitto menee uuden keskusjärjestön jäseneksi.

Mahdollista on, että Insinööriliitto jakautuu lopulta kahtia: osa siirtyy Porokarin mukana uuteen keskusjärjestöön, osa jää Akavaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat