Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalainen rohkeus on kreikkalaisella tasolla

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Turun Sanomien mukaan EU-komission tämän kevään talousennusteessa on suomalaisittain takatalven tuntu.

"Suomen talouskasvu on tänä vuonna euroalueen toiseksi heikointa Kyproksen jälkeen. Ensi vuonna Suomi on yksin jumbosijalla."

"Pienen valonpilkahduksen tuo, että kolme vuotta jatkunut lama päättyy. Kasvun puolelle päästään, koska raakaöljyn halpuus ja euron heikentyminen lisäävät vientiä ja kotimaista kysyntää. Investoinnit pysyvät kuitenkin vähäisinä."

"Komission luvut eivät suuresti eroa kotoisten ennustelaitosten viitoituksesta, mutta eurooppalainen perspektiivi tuo siihen kiusallisen lisän."

Pohjalainen toteaa Suomen muuttuneen talouskurin ylipapista talouden alisuorittajaksi.

"Sinänsä siinä ei ole mitään kummallista, että kasvuennuste tälle vuodelle putosi 0,8:sta 0,3 prosenttiin. Talouden olosuhteet ovat nyt niin poikkeukselliset ja vaikeat ennustaa. Sen sijaan vakavaa on se, että näkymissä ei ole mitään kohenemisen merkkejä."

"Yhdessä asiassa Suomella ja varsinaisella ongelmamaalla Kreikalla on kuitenkin selvää sukulaisuutta. Molemmissa maissa tiedetään riittävän hyvin, mitä olisi pitänyt tehdä aiemmin ja mitä tästä eteenpäin. Rohkeus ja kyky tehdä päätöksiä vain on puuttunut."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat