Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi keskusjärjestö ei synny salassa

Pääkirjoitus
 
Juha Heikkala

Elina Grundström kirjoitti, että jäsenkadosta ja rahapulasta kärsivät ammatilliset keskusliitot käyvät yhdistysmisneuvotteluja (HS Kolumni 5. 5.). Hän epäili myös, että uutta liittoa suunnitellaan "kabineteissa ja julkisuudelta piilossa".

Uuden palkansaajakeskusjärjestön perustamisessa ei ole kyse kahden keskusjärjestön yhdistämisestä vaan uudesta järjestöstä. Hanke katsoo vahvasti eteenpäin. Uuden keskusjärjestön rakentamisen peruste ei ole taloudellinen, vaan tavoitteena on luoda uuden sukupolven menestyksekästä edunvalvontaa ja vaikuttavuutta.

Moottorina keskusjärjestölle ei ole myöskään jäsenkato. Suomessa palkansaajien järjestäytymisaste on Euroopan huippua, ja useiden liittojen jäsenmäärät kasvavat.

Työelämästä poistuu väkeä enemmän kuin sinne tulee. Tämä vaikuttaa järjestöjen jäsenmääriin. Työelämän muutoksetkin vaikuttavat järjestäytymiseen, eivät kuitenkaan dramaattisesti. Nuoret arvostavat palkansaajaliikettä, vaikka eivät tiedä siitä tarpeeksi. Palkansaajaliikkeellä onkin vielä paljon tehtävää.

Uutta keskusjärjestöä ei valmistella kabineteissa eikä julkisuudelta piilossa. Työ on vasta alkuvaiheessa, joten kovin paljon kerrottavaa ei ole ollut.

Juha Heikkala
projektipäällikkö, Uusi keskusjärjestö -hanke

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat