Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turvapaikanhaussa nyt ruuhkaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Suomesta turvapaikkaa hakeneiden määrä on muutaman viime vuoden aikana asettunut runsaaseen kolmeentuhanteen, mutta tämän vuoden tähänastiset tilastot kertovat, että nyt todennäköisesti palataan jälleen ruuhkavuosien tasolle.

Maahanmuuttoviraston mukaan tammi–huhtikuussa turvapaikanhakijoita on ollut yli 1 300, mikä ennakoi hakijamäärän menevän viidentuhannen yli tämän vuoden aikana. Yleensä kesä ja syksy ovat vilkkaampaa aikaa kuin alkuvuosi.

Lähtömaiden kärjessä on maailman tunnettuja kriisipesäkkeitä eli Irak, Syyria, Afganistan ja Somalia.

Maahanmuuttovirasto sai lisärahaa ja resursseja aiemman ruuhkan purkamiseen. Viraston henkilöstömäärä on nyt mitoitettu noin 4 000 vuosittaisen turvapaikanhakijan mukaan, joten tämän vuoden hakijatungos enteilee hakuprosessien pitkittymistä.

Se tarkoittaa kustannusten nousua, sillä ruuhkan takia hakijat joutuvat odottamaan päätöstä pitempään vastaanottomajoituksessa. Saattaisi tulla halvemmaksi antaa virastolle mahdollisuus rekrytoida määräaikaisesti lisää turvapaikkapäätösten tekijöitä.

Läheskään kaikki hakijat eivät saa Suomesta turvapaikkaa. Viime vuosina selvästi yli puolet vuosittaisista päätöksistä on ollut kielteisiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat