Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranskan vaaliasetelma heilahti

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Äärioikeiston Front National on sisäisistä riidoistaan huolimatta askeleen lähempänä menestystä Ranskan presidentinvaaleissa vuonna 2017. Pariisilaisen vetoomustuomioistuimen viime torstaina julkistama linjaus voi napsauttaa FN:n Marine Le Penin oikeistolaisen kilpailijan, entisen presidentin Nicolas Sarkozyn pois pelistä.

Sarkozyn on epäilty yrittäneen lahjontaa vaalirahasotkuissa. On väitetty, että ranskalainen miljonääri Liliane Bettencourt tuki Sarkozyn vaalikampanjaa vuonna 2007 lainvastaisella tavalla. Oikeus on tutkinut, yrittikö Sarkozy vaikuttaa rahoitussotkua tutkiviin ja käyttää vaikutusvaltaansa saadakseen tietoja Bettencourt-selvittelystä. Avainasemassa on Sarkozyn ja hänen lakimiehensä välinen puhelinkeskustelu, joka nauhoitettiin.

Tuomioistuin päätti Sarkozyn vastusteluista huolimatta, että nauhoitusta voidaan käyttää oikeudenkäynnissä ja Sarkozyn tekojen selvittely voi jatkua.

Kun ranskalaisilta on kyselty suosikkia vuoden 2017 vaaleihin, kärkikaksikko on ollut Le Pen ja Sarkozy. Nykyinen presidentti, vasemmiston François Hollande, on kaukana takana.

FN:n ongelma on, että vaaleissa on kaksi kierrosta. Tiedustelujen mukaan Ranska ryhmittyy aina Le Peniä vastaan, jos hän on toisella kierroksella – olipa toinen kilpailija melkein kuka tahansa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat