Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Välimeren pakolaisia pitää auttaa taantumassakin

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kaleva kirjoittaa, että EU näyttää viimeinkin ottavan tosissaan Välimeren pakolaiskuolemat.

"EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker julkistaa keskiviikkona suunnitelman, jolla Euroopan eteläosien pakolaistaakkaa pyritään jakamaan tasaisemmin. – – Jos ennakkotiedot suunnitelman sisällöstä pitävät paikkaansa, Juncker aikoo ehdottaa, että eri jäsenmaihin jaettaisiin noin 20 000 lisäpakolaista vuodessa. Määrä saattaa tuntua suurelta, mutta se ei ole millään tavalla kestämätön jaettuna 28 jäsenmaalle."

"Oletettavasti Suomeen tulisi Välimeren tilanteen takia enimmilläänkin muutamia satoja pakolaisia. Hädänalaiseen tilanteeseen joutuneiden auttamistaakka ei ole Suomen hartioille mahdoton, vaikka taloustaantuma on vienyt yhteiskunnan säästötalkoisiin."

Hämeen Sanomien mielestä sivistynyt maailma ei voi ummistaa silmiään hengenhädässä Välimeren yli parempaan elämään pyrkiviltä pakolaisilta.

"Euroopan unionin linjaukset saattavat hämmentää Suomen hallitusneuvotteluja, sillä on ilmeistä, että EU velvoittaa jäsenmaansa enempään kuin niillä on aitoa halua ottaa vastaan maahanmuuttajia."

"Yhteisen linjan on löydyttävä niin EU:ssa kuin Suomessakin."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat