Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikkalaisille suodaan nyt vapaus lähteä eurosta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Pohjalaisen mukaan tavallisen eurokansalaisen järjellä on mahdotonta ymmärtää sitä toimintatapaa, jonka Kreikan uusi hallitus on valinnut maan talouskriisin voittamiseksi.

"Kreikka on vetkutellut välttämättömien ratkaisujen kanssa jo kuukausia ja tuhlannut aikaa surkeaan hymykampanjaansa."

"Maan uusi johto ilmeisesti luuli aluksi, että uutta tukea irtoaa muilta EU-mailta pelkästään puhumalla eikä kipeitä talousuudistuksia tarvitse tehdä kotimaassa lainkaan."

"Kreikan viime kuukausien toiminta ei ole lainkaan sopusoinnussa sen kanssa, että kreikkalaiset haluavat pysyä euroalueessa ja kuulua Euroopan unioniin. Siitä huolimatta uusi johto on luotsannut Kreikkaa epävarmemmille vesille."

"On selvää, että vetkuttelupolitiikka ei voi enää kauan jatkua. Mikään ei viittaa siihen, että Kreikka saisi talousapua ilman tiukkoja ehtoja, joista on sovittu."

"Yhä enemmän spekuloidaan myös sillä mahdollisuudella, että Kreikan on irtauduttava euroalueesta ja otettava euron tilalle oma rahayksikkö. EU:lle se olisi merkittävä poliittinen takaisku ja monille kreikkalaisille suuri taloudellinen tragedia."

"Vaikka muu Eurooppa on jo aika hyvin kapseloinut Kreikka-uhat, epävarmuutta ei voi sulkea pois."

Kainuun Sanomat kirjoittaa, että Kreikasta tuli maan parlamenttivaalien jälkeen vasemmistolaisen talouspolitiikan laboratorio.

"Jo nyt voidaan sanoa, että kokeilu on epäonnistunut. Oraalla ollut talouskasvu ja lupaavat näkymät ovat luhistuneet toisin kuin muissa maissa, joissa kuuri tuottaa tuloksia: talouskasvu vahvistuu, työllisyys nousee ja työttömyys alenee."

"Muut velkamaat, joissa on pantu suu säkkiä myöten, ovat vastahakoisia antamaan lisää myönnytyksiä Kreikalle. Pohja alkaa näkyä jo Saksankin säkissä. Valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble heitti Kreikalle yllättävän tarjouksen. Jos pääministeri Alexis Tsipras todella haluaa päättää Kreikan kohtalosta kansanäänestyksellä, siitä vaan."

"Tilanne on muuttunut neljässä vuodessa. Kun entinen pääministeri Georgios Papandreou ehdotteli kansanäänestystä vuonna 2011, hänet painostettiin Brysselissä luopumaan aikeesta, joka olisi voinut johtaa Kreikan euroeroon ja vaarantanut silloin koko yhteisvaluutan pysyvyyden."

"Uusia tukisitoumuksia Suomeltakaan ei enää odoteta, joten hallitusneuvotteluissakin Kreikka on pienempi päänsärky kuin ajatellaan. Aikanaan valtiovarainministeri Timo Soini voi selittää, että tässä käytetään vain sitä piikkiä, jonka edellinen hallitus pöljyyksissään avasi."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat