Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Unohdettu katastrofi Aasiassa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Surkeakuntoisiin vuotaviin aluksiin sullotut tuhannet ihmiset hakevat epätoivoisesti turvapaikkaa. Kohdemaat yrittävät sysätä toisilleen vastuuta meneillään olevasta inhimillisestä katastrofista. Häikäilemättömät ihmissalakuljettajat hylkäävät uhrejaan ajelehtimaan merellä ilman ruokaa tai juomaa. Monet kuolevat.

Tällaiset tapahtumat Välimerellä ovat nostattaneet yhä enemmän reaktioita. Samanlainen ja epätoivoisempikin tilanne Etelä-Aasiassa Andamaanienmerellä on jäänyt paljon vähemmälle huomiolle.

Toisin kuin Välimerellä, Andamaanienmerellä ei erityisemmin edes yritetä pelastaa merihätään joutuvia siirtolaisia.

Kuluvalla viikolla Thaimaassa, Malesiassa ja Indonesiassa on työnnetty takaisin merelle aluksia, joissa on yhteensä tuhansia Myanmarista eli Burmasta pakenevia rohingya-vähemmistöön kuuluvia ihmisiä. Pääosa heistä on lähtenyt matkaan Myanmarin länsirannikolta.

Rohingyat ovat muslimeja, mutta he ovat syrjitty kansanryhmä enimmäkseen buddhalaisen Myanmarin lisäksi myös islamilaisissa maissa.

Usean valtion alueelle jakautunutta kansaa on pakolaisaluksissa nyt jopa 20 000. Jotkut ovat olleet merellä kuukausia. Monet kuolevat janoon ja nälkään. Aasian maiden on kannettava vastuu siirtolaiskatastrofistaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat