Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eduskunnan saatava riittävästi tietoa hallitukselta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Savon Sanomissa julkaistussa kolumnissa Sdp:n entinen kansanedustaja Jouni Backman pohtii tulevan hallituksen uudenlaista hallitusohjelmaa.

"Ensimmäisessä vaiheessa eduskunnan käsittelyyn tulevat vain strategia- ja talouslinjaukset. Yksityiskohtaisemmin tavoitteet on ollut tarkoitus kirjata kesän kuluessa ns. toimintasuunnitelmaan."

"Pidän uutta käytäntöä hyvänä ja perusteltuna. Vaikka hallitusohjelman uusi kokoamistapa näkyy nyt menevän vain Juha Sipilän (kesk) piikkiin, on sitä valmisteltu laajapohjaisesti jo vuosikaudet. Valmistelussa ovat olleet mukana puolueet yli hallitus-oppositiorajan."

"Eduskuntaan vietävä ja hallituksen luottamuksen mittaava tiedonanto ei ole entiseen tapaan koko hallitusohjelma. Jotkut kokevat tämän pitkittävän neuvotteluja ja 'pimittävän' eduskunnalta osan hallitusohjelmasta."

"Toivottavasti Sipilän johdolla käytävä prosessi osoittaa nämä epäilyt vääriksi. Eduskunnalle annettavassa tiedonannossa on oltava riittävät tiedot hallituksen politiikasta."

"Toinen vaihe, ns. toimintasuunnitelma on tarpeen siksi, että liian usein hallitusohjelmat jäävät kokoelmaksi hyviä tavoitteita. Se, mitä tehdään, kuka tekee, milloin ja millä rahoituksella, jää myöhemmin sovittavaksi. Tämä on usein johtanut koko vaalikauden ajan käytäviin vääntöihin. Tästä oli riittävästi esimerkkejä kuluneellakin vaalikaudella. Aivan viimeisiin viikkoihin saakka."

"Siksi on tarpeen sopia selkeästi, miten strategia toteutetaan käytännössä. Tämä tehdään toimintasuunnitelmassa. Sen tulee pitäytyä tiukasti strategiaan. Kaikkien toimenpiteiden tulee tukea strategisia tavoitteita eikä ainakaan olla ristiriidassa niiden kanssa tai keskenään."

Aamulehden artikkelitoimituksen toimittaja Kari Huoviala toivottaa kolumnissaan tulevalle hallitukselle onnea ja menestystä. Hallituksen tehtävänä on ihmeiden tekeminen.

"Suurta kuviota Sipilän hallituskaan ei pääse karkuun, eikä se voi sitä muuksi muuttaa."

"Uusi hallituskaan ei mahda mitään maailmantaloudelle, eikä se voi palauttaa Suomea teollisuuskapitalismin aikaan."

"Sipilän hallituksella ei ole pyrkimystensä tukena perinteistä vientiteollisuutta täydessä iskussaan, kuten oli Paavo Lipposen hallituksella, kun Suomea kammettiin ylös 1990-luvun alun suuresta lamasta."

"Uuden hallituksen kortit ovat huonoimmat moneen miesmuistiin. Menestystä!"

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat