Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Naapurien liian heikot yhteydet

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Tänään tiistaina saapuu toistaiseksi viimeinen henkilöjuna Moskovasta Tallinnan rautatieasemalle. Liikennemäärien romahtaminen kymmenillä prosenteilla vuoden takaiseen verrattuna koitui reitin kohtaloksi, kertoo The Moscow Times.

Turistien vähyys näkyy myös Suomessa. Viisumivirkailijoiden määrä Suomen Pietarin-pääkonsulaatissa on vähentynyt roimasti, koska viisumihakemuksia on paljon aiempaa vähemmän ja koska osa niiden käsittelystä on siirretty Kouvolaan (HS 18. 5.).

Vaikka politiikka on hallinnut Venäjän ja lännen suhteita käsitteleviä uutisotsikoita parin viime vuoden ajan, syyt länteen suuntautuvien turistivirtojen ehtymiseen löytyvät ensisijaisesti taloudesta. Ruplan heikkeneminen on leikannut venäläisten ostovoimaa euroalueella.

Kehitys on valitettavaa, eikä pelkästään matkailijoista elävien yritysten näkökulmasta. Mitä paremmat yhteydet ovat ruohonjuuritasolla, sitä suurempi paine myös poliittisilla päättäjillä on toimia yhteisten pelisääntöjen mukaan.

Venäjän valtion noudattaman politiikan arvostelu ei tarkoita, että venäläiset eivät olisi tervetulleita lomailemaan Suomessa. Vuosikymmenten ajan yhteydet olivat poliittisista syistä luonnottoman ohuet. Sinä aikana syntynyt painolasti kevenee kovin hitaasti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat