Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki ymmärtää skeittaajaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Alun perin vaihto-oppilaiden 1970-luvulla Suomeen tuoma skeittaus eli rullalautailu on nykyisellään keskeinen osa Helsingin kaupunkikulttuuria.

Skeittaajat ottavat itselleen sopivan tilan haltuun esimerkiksi Mannerheimin patsaan liepeillä ja Kampissa – ja ovat oppineet tekemään sen niin, etteivät ohikulkijat juuri häiriinny.

Tilan haltuunotto ja erilaisten kaiteiden, luiskien ja portaiden hyödyntäminen kuuluvat skeittauksen henkeen. Turvallisuuden ja kaupunkirakenteiden kulumisen takia Helsinki pyrkii silti ohjaamaan lautailijat erillisille skeittipaikoille ympäri kaupunkia.

Skeittipaikkoja on kaupungissa kiitettävästi. Rakennusviraston vuosiksi 2015–2019 tekemän skeittiohjelman mukaan Helsingissä on nyt 21 skeittauspaikkaa, joista suurin osa on pienehköjä, usein leikkipuiston yhteydessä olevia harrastuspaikkoja. Suuria skeittipuistoja on neljä. Lisäksi Kontulassa on skeittihalli.

Uudishankkeita on putkessa kuusi, pääosin pieniä lähiskeittipaikkoja. Sen lisäksi uusilla asuntoalueilla Jätkäsaaressa, Kalasatamassa ja Kruunuvuorenrannassa on tehty kaavavaraukset paikoille.

Pisteet Helsingille asiallisesta suhtautumisesta harrastajiin ja myös siitä, että kaupunki muistaa kuulla skeittaajia paikkoja rakentaessaan ja kunnostaessaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat