Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Malmin alueesta on tullut Helsingille yhä tärkeämpi

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Helsingin kaupunki on tehnyt päätöksensä Malmin lentoaseman suhteen. Kaupunki haluaa kaavoittaa lentokentältä vapautuville hehtaareille asuntoja niin, että hyvien liikenneyhteyksien päässä olevalle Malmille syntyisi uusi, noin 25 000 asukkaan asuinalue. Alueesta on tullut entistä tärkeämpi Östersundomin kaavaan liittyvän epävarmuuden takia.

Helsinki osti viime joulukuussa kenttää operoivalta Finavialta ja valtion kiinteistöyhtiöltä Senaatti-kiinteistöiltä kentän rakennukset vajaalla 12 miljoonalla eurolla. Itse maa-aluetta ei tarvitse ostaa, sillä se kuuluu jo kaupungille.

Eteneminen perustuu syksyllä 2014 solmittuun sopimukseen, jossa valtio ja pääkaupunkiseudun kunnat yhdistivät pääkaupunkiseudun suuret infrahankkeet asuntotuotantoon. Valtio lupasi osallistua infran rahoitukseen, jos kunnat panevat töpinäksi ja kaavoittavat lisää tontteja asunnoille.

Samassa sopimuksessa valtio ilmoitti lopettavansa toimintansa Malmilla. Tämänhetkisen tiedon mukaan tämä tapahtuisi syyskuussa 2016. Sen jälkeen Malmin alue palautuu Helsingille.

Liikenneministeri Paula Risikko (kok) pyysi joulukuussa järjestetyssä keskustelutilaisuudessa liikenteen turvallisuusvirastoa Trafia arvioimaan, millä tavoin lentotoiminta voisi jatkua Malmilla ennen kuin asuntorakentaminen alkaa, eli vuodesta 2016 vuoden 2018 loppuun.

Tästä käynnistyi kaksi kartoitusta. Toinen on vielä kesken: siinä liikenneministeriö selvittää vaihtoehtoista paikkaa harrasteilmailulle.

Toinen kartoitus valmistui jo, mutta siinä mentiin yllättäen Risikon toimeksiantoa pidemmälle. Ilmailuharrastaja Esa Korjulan vetämä työryhmä väläyttää mahdollisuutta, että uusi hallitus heittäisi kuntien kanssa tekemänsä sopimuksen roskiin ja pakkolunastaisi lentokenttäalueen.

Laukalle lähtenyt työryhmä ei pysynyt yksimielisenä, vaan ensiksi Trafi ja sitten liikenneministeriö ja Helsingin kaupunki irtisanoutuivat raportin johtopäätöksistä.

Ilmailuharrastajien huoli harrastuspaikastaan ja kentän toimintojen tulevaisuudesta on ymmärrettävä, mutta Helsinki on koko ajan lähtenyt suunnitelmissaan siitä, että valtion kanssa sovittu pitää, vaikka hallitus vaihtuisikin. Nyt tärkeintä olisi löytää Malmille mahdollisimman hyvä korvaava paikka.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat