Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uuden poliisiylijohtajan urakka

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Vaatii paljon perehtymistä ja asiantuntemusta, jos haluaa muodostaa itselleen kokonaiskuvan oikeusjutuista, joissa Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio on syytettynä. Tapaukset ovat monimutkaisia, ja niihin liittyy monta periaatteellisesti tärkeää kysymystä.

Onneksi Suomessa on kuitenkin riippumaton oikeuslaitos, jonka tehtävänä on käydä läpi laaja materiaali, kuulla osapuolia ja asiantuntijoita sekä muodostaa siltä pohjalta oma käsityksensä.

Jo tähän mennessä on kuitenkin käynyt selväksi, että tarvetta on muuhunkin kuin asioiden perkaamiseen jälkikäteen. Olennaista on varmistaa, että poliisi pystyy ratkomaan epäselvyyksiään ja ongelmiaan riittävän aikaisin.

Aiemmin julkaisemattomat muistiot kertovat, että poliisin sisällä on ollut yhteistyöongelmia jo useita vuosia (HS 19. 5.). Niiden selvittämisestä ovat vastuussa viime kädessä poliisin ylin johto ja poliisiasioista vastaava ministeri.

Nykyisen poliisiylijohtajan Mikko Paateron seuraaja on tarkoitus nimittää jo ennen kesälomia.

Valinta on tärkeä, ja uudella poliisiylijohtajalla on edessään kova urakka. Poliisi on Suomessa kuulunut luotetuimpien instituutioiden joukkoon. Poliisijohdon on tehtävä lujasti töitä, jotta asemalle olisi perusteita myöhemminkin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat