Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elokuvat jatkavat Maximissa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Kluuvikadulla sijaitsevan elokuvateatteri Maximin päivät näyttivät luetuilta vielä viime vuoden marraskuussa, kun kiinteistön omistanut eläkeyhtiö Ilmarinen irtisanoi elokuvateatterista vastanneen Finnkinon vuokrasopimuksen.

Silloin eläkeyhtiön tarkoituksena oli purkaa nykyinen ykkössali ja säilyttää kakkossali, joka on suojeltu. Vähän myöhemmin kävi ilmi, että Ilmarinen suunnitteli yhdessä hotellikonserni Kämp Groupin kanssa paikalle 74-huoneista hotellia.

Nyt suunnitelmat ovat jälleen muuttuneet. Ilmarinen kertoi keskiviikkona, että ykkös- ja kakkossali jatkavat, minkä lisäksi kiinteistöön rakennetaan vielä uusi 40-paikkainen sali. Hotellista tulee Kämpin laajennusosa ja oleellisesti alkuperäistä suunnitelmaa pienempi eli noin 30 huoneiston kokoinen.

Päätökseen vaikutti se, että aktiivisimmat elokuvan ystävät organisoivat nopeasti kampanjan laatuelokuviin painottuneen Maximin säilyttämiseksi. Eläkeyhtiö olisi saanut melkoisen kolhun maineeseensa, jos se olisi rymistellyt eteenpäin kuuntelematta kansalaismielipidettä.

Ratkaisu ei ole vielä varma, vaan vaatii lisäsuunnittelua ja viranomaislupia.

Yleisön kannatti olla aktiivinen. Sen pitää silti muistaa, ettei hienoinkaan elokuvateatteri pysy pystyssä ilman katsojia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat