Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sote ei synny ilman tuskaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kalevan mukaan käytävissä hallitusneuvotteluissa sosiaali- ja terveyspalvelujen rakenneuudistuksesta on odotettavissa vaikea vääntö.

"Rakenneuudistus rakentuu joko kuntayhtymämallille tai itsehallintoon perustuvalle maakunnalliselle mallille. Vaikka vaihtoehtojen valikoima on saatu rajattua kahteen, on niidenkin keskinäisessä vertailussa tekemistä ja sovittamista käytännön tasolle."

"Voi olla, että ensi viikolle asetettu takaraja tulee hallitusneuvottelijoille liian nopeasti vastaan. Keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten näkemykset tuskin kirkastuvat sote-mallista siinä ajassa."

Satakunnan Kansa kirjoittaa, että keskustan paluu vallan kahvaan on nostattanut pelkoa vanhan aluepolitiikan paluusta.

"Siihen ei ole paluuta, sillä Suomea ei pidetä asuttuna rahan voimalla. Toisin kuin tutkijat väittävät, jos asuinpaikka valittaisiin verotuksen mukaan, ihmiset muuttaisivat sankoin joukoin maalta kaupunkeihin. Maaseudun autioituminen ei johdu aluepolitiikasta vaan elinkeinorakenteen muutoksista ja ihmisten ikääntymisestä. Siinä tutkijat ovat oikeassa, että tasa-arvoisten palveluiden takaaminen jokaisen syrjäkylän tai pikkukunnan asukkaille on kallista ja ennen pitkää myös mahdotonta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat