Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ammattikoulusta nopea tie työelämään

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Savon Sanomat: "Idea lyhentää ammattiopetuksen kesto nykyisestä kolmesta kahteen vuoteen on saanut aikaan vastalauseiden vyöryn."

"Ammattiopetuksen kolmivuotisuutta puoltavissa lausunnoissa on puolensa, mutta tilastotieto käytännön opetustyöstä tarjoaa vahvan vasta-argumentin: Suomessa jatko-opintoihin hakeutuu vain 5–15 prosenttia ammatillisen koulutuksen suorittaneista opiskelijoista."

"Oikeutettu kysymys kuuluukin, pitääkö kaikkien ammattikoululaisten opiskella kolme vuotta, jotta murto-osalla säilyy mahdollisuus jatkaa opintojaan? Vastauksen pitäisi olla selvä: ei pidä."

"Onkin syytä rakentaa erilaisia ammattiopetuksen malleja, joista toiset mahdollistavat jatko-opinnot ja toiset tarjoavat nopean tien työelämään."

Lapin Kansa: "Kansa osoitti vaaleissa, että enemmistö on valmis säästämään. Myös kuntapäättäjät haluavat kiristää vyötä. Enemmistö eli 54 prosenttia kuntapäättäjistä hyväksyy kuntien palveluihin kahden miljardin säästöt."

"Seuraavan hallituksen ohjelmaa ja säästöjä valmistellaan parhaillaan Juha Sipilän (kesk) johdolla. Sipilä on luvannut, että hallitus poistaa kuntien velvoitteita eikä ainoastaan leikkaa kunnille tulevia valtionosuuksia. Näin pitää myös menetellä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat