Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espanja mittaa kuumeensa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Espanjan nykyisestä poliittisesta asetelmasta syntyy melko tarkka kuva sunnuntaina, kun maassa järjestetään iso joukko aluevaaleja ja koko maan kattavat paikallisvaalit.

Sunnuntain tulos enteilee vuoden lopussa pidettävien valtakunnallisten parlamenttivaalien tulosta.

Espanjan politiikkaan on jäänyt selvät jäljet sekä talouskriisiä seuranneesta tiukasta säästöpolitiikasta että vakiintuneita puolueita ravistelleista korruptioskandaaleista. Uudet puolueet eivät ole välttämättä nousemassa valtaan valtakunnallisesti, mutta Espanja kuuluu maihin, joissa kahden valtapuolueen järjestelmä on ainakin toistaiseksi väistymässä.

Vielä neljä vuotta sitten Espanjan hallitseva konservatiivinen kansanpuolue PP ja oppositioon jääneet sosialistit saivat yhteensä noin 80 prosenttia äänistä ensin alue- ja paikallisvaaleissa ja sen jälkeen myös valtakunnallisesti. PP oli puolueista suurin. Nyt kahdelle puolueelle ennustetaan yhteensä noin puolta äänistä. Vapaaksi jäänyt kolmannes siirtyy uudelle vasemmistopopulistiselle Podemosille ja liberaalille Ciudadanosille.

Vaaleissa on mukana 13 Espanjan yhteensä 17:stä itsehallintoalueesta. Itsenäisyysmielinen Katalonia ei ole joukossa, mutta itsenäisyyshenki on koetuksella, kun Barcelonan kaupungille valitaan uusi johto.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat