Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Biotalouden lupaukset ovat vielä lunastamatta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Iltalehti kirjoittaa suomalaisten odottavan uteliaina, millainen ohjelma Juha Sipilän (kesk) vetämälle kolmen puolueen hallitukselle on valmistumassa.

"Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mukaan hallituksessa tulee olemaan vähemmän ministereitä kuin Alexander Stubbin (kok) hallituksessa oli, ja myös ministerien tehtäväjaot muuttuvat. Jotkin ministeriötkin saatetaan yhdistää."

"Ministeriöiden yhdistämistä ei pitäisi nähdä vain lyhyen tähtäimen rationalisointitoimenpiteenä. Itsenäisen hallinnonalan säilyttämisellä voi olla pitkälle tulevaisuuteen heijastuvia sisällöllisiä vaikutuksia. Siksi mahdolliset ministeriöiden muutokset tulisikin tehdä vasta huolellisen valmistelun pohjalta."

"Jos Sipilän hallituksen ohjelma on selkeä ja se koetaan tasapuoliseksi, on uudella hallituksella mahdollisuus saada kansan suuri enemmistö politiikkansa tueksi. Ikävätkin päätökset hyväksytään, jos niiden tarkoitus ymmärretään ja ne kohtelevat kansalaisia tasapuolisesti."

Ilta-Sanomat arvioi, että tiedon panttaaminen julkisuudelta teki mahdolliseksi läpimurron hallitusneuvotteluissa.

"Jos suunnitellut leikkauskohteet olisi kerrottu yksi kerrallaan, ne olisi ammuttu keskustelussa yksi kerrallaan alas. Sipilän kakkarasta on ehkä löytynyt ohje, joka kehottaa ottamaan vastaan kertarytinän alituisen kitinän sijasta."

"Timo Soini sanoo allekirjoittaneensa verosovun mielellään. Leikkauskokonaisuutta hyväksyttäessä hänellä kuitenkin oli tippa toisessa linssissä, 'mutta tehtävähän se oli'. "

"Jos ison miehen toinen silmä leikkauspäätöksiä tehdessä vettyy, millaisin silmin asiaa katsovat ne pienemmät ihmiset, joilta leikataan?"

Hämeen Sanomat toteaa Juha Sipilän vahvistaneen edesottamuksillaan biotalouteen kohdistuvia odotuksia.

"Biotalous tuntuu tällä hetkellä olevan ratkaisu moniin ongelmiin niin valtakunnallisesti kuin alueellisestikin, mutta konkreettiset tulokset ovat toistaiseksi vähissä."

"Biotalouden sateenvarjon alla on suuria kokonaisuuksia, joiden hyödyntäminen ja tuotteistaminen näyttäisi olevan hankalaa. Esimerkiksi monet biojalostamo- ja tuulivoimahankkeet ovat edelleen aloittamista vaille valmiita."

"Useimpiin bio- ja kiertotalouden hankkeisiin kietoutuu niin elinkeino-, alue-, ympäristö- kuin maa- ja metsätalouspolitiikkaakin. Uudelta hallitukselta kaivataan selkeitä suuntaviivoja, miten mittavia ja kalliita hankkeita vauhditetaan. Toistaiseksi ilmassa on paljon puhetta, mutta vielä vähän villoja."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat