Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jokaiselle puolueelle jotakin

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Valtioneuvoston juhlahuoneistossa oli eilen ainakin yksi tyytyväisyyttä hehkuva puoluejohtaja: perussuomalaisten Timo Soini. Hän tuo tyhjästä perustamansa puolueen hallitukseen ja saa itselleen mieluisimman pestin, ulko- ja eurooppaministerin salkun. Ratkaisu oli lopulta yllätys, sillä viime vuosina toiseksi suurimman hallituspuolueen edustaja on toiminut valtiovarainministerinä.

Perussuomalaisilla on poikkeuksellisen vahva asema ulko- ja turvallisuuspolitiikassa, sillä puolustusministerin lisäksi parlamentaarisesta seurannasta vastaava eduskunnan ulkoasiainvaliokunta on puolueen hallussa.

Hallitus on kuitenkin kokonaisuutena vahvasti keskustavetoinen. Pääministeripuolueella on kuusi ministeriä, muilla neljä. Keskusta voi nyt ohjata tehokkaasti sote-uudistusta, maakuntahallinnon synnyttämistä ja kuntien asioita.

Mitä sai kokoomus? Ehkäpä yleisen talouslinjan, joka nojaa valtiovarainministeriön virkamiehiin ja pyrkii siirtämään painopistettä työn verottamisesta muihin veroihin. Painoa on myös opetus- ja kulttuuriministerin salkulla.

Hallituksessa on siis valtaan palannut vallankäyttäjäpuolue, mielipaikkansa saanut uusi tulokas ja ykköspuolueesta kolmanneksi pudonnut entinen pääministeripuolue.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat