Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tanskassa se tehdään nopeasti

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Tanskassa on varattu parlamenttivaalien kampanjaan kolme viikkoa ja yksi päivä. Sosiaalidemokraattien johtaman vähemmistöhallituksen pääministeri Helle Thorning-Schmidt ilmoitti keskiviikkona, että parlamentin eli folketingetin vaalit järjestetään torstaina 18. kesäkuuta.

Tanskan lyhyt vaalikampanja on muistutus siitä, miten erilaisia poliittisia käytäntöjä Pohjoismaissa on.

Thorning-Schmidt ilmoitti vaalien ajankohdan vain pari tuntia ennen kuin Suomessa tiedotettiin ohjelmasta uudelle hallituspohjalle, jonka syntyä huhtikuun vaaleissa edelsi kuukausia ennen vuodenvaihdetta käynnistynyt kampanjointi.

Tanskan mallin etuna on ajansäästön ohessa se, että vaalikampanjasta tulee fokusoitu. Teemana on talous. Thorning-Schmidt lupaa panostusta hyvinvointipalveluihin ja keskustaoikeistolaisen Venstren johtaja Lars Løkke Rasmussen työpaikkoja yksityiselle sektorille.

Vaalit olisi ollut pakko järjestää viimeistään syyskuussa. Thorning-Schmidt valitsi tämän ajankohdan, koska se on tanskalaisarvioiden mukaan talouden elpyessä hänelle "vähiten huono".

Nopea kampanja ei tarkoita, että hallituksen muodostaminen olisi nopeampaa kuin Suomessa. Vaihtoehdot ovat joko keskustavasemmistolainen tai keskustaoikeistolainen vähemmistöhallitus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat