Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oikeusministerin perusasioita

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Uusi työ- ja oikeusministeri Jari Lindström (ps) sanoi juuri ennen nimitystään HSTV:n haastattelussa, että hän ei ole muuttanut neljän vuoden takaista kantaansa. Hän "voisi harkita" kuolemanrangaistusta seurauksena tietyistä rikoksista. Hän kuitenkin lisäsi naurahtaen, että se on hänen henkilökohtainen kantansa eikä hänellä ole tarkoitusta oikeusministerinä ryhtyä ajamaan kuolemantuomiota.

Lindström oli neljä vuotta sitten kansanedustajaehdokas, eilen aamulla hän oli toisen kauden kansanedustaja ja iltapäivällä uusi ministeri. Hänen sanojaan arvioidaan nyt eri tavoin kuin aiemmin.

Kuolemanrangaistuksesta luopuminen on keskeinen osa pohjoismaista ja eurooppalaista arvomaailmaa. Tie on kestänyt vuosisatoja. Saavutukset on sinetöity kansainvälisillä sopimuksilla, joihin Suomi on sitoutunut. Siksi Suomen oikeusministerin "henkilökohtaista" kantaa ei voi ohittaa olankohautuksella. Sitä hyödynnetään nopeasti maissa, joissa vallankäyttäjät tarvitsevat perusteita julmille rangaistuksilleen.

Vastuu ei ole yksin Lindströmillä. Erikoinen ministeritehtävien yhdistelmä on hallitusneuvottelijoiden ratkaisu. Lindströmin päätyminen tehtävään, jonka toisen puolen hän hallitsee ja jonka toisen puolen perusasioita hän lähtee opettelemaan, on perussuomalaisten valinta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat