Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alkuvuoden tärkein urheiluteko on jääkiekkoilija Joonas Donskoi

Pääkirjoitus
 
Esa Lilja Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien toimittaja.

Koska vuosi 2015 on liki puolivälissä, on aika tarkastella, ketkä ovat vuosipuoliskon kiinnostavimmat urheiluhahmot ja jakaa heille tunnustuspalkinnot.

Alkuvuoden kovin urheilija: voimanostaja Fredrik Smulter, Maalahti. Smulter nosti penkkipunnerruksen ME-tuloksen 401 kiloa ja voitti MM-kultaa.

Salilla käyneet tietävät, että kaikki eivät nosta edes 50:tä kiloa. Melko vahva on se, joka penkkaa 100 kiloa. Voimamies nostaa 200 kiloa. Ja niin edelleen. 400 kiloa on käsittämätön kasa rautaa.

Seuraa heitä, eli lupauksen palkinto: kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä, seiväshyppääjät Wilma Murto ja Elina Lampela sekä pikajuoksija Lauri Tuomilehto.

Alkuvuoden viihdyttäjä: Iivo Niskanen. Sponsorijuomatölkin kanssa virnistely oli ärsyttävääkin, mutta sitä ei muista kukaan, jos Niskanen lunastaa potentiaaliaan myös ladulla.

Elämänurapalkinnot: Kaisa Mäkäräinen, joka jatkaa uraansa toistaiseksi, ja Jarkko Nieminen, joka kenties pelaa uransa viimeistä kautta.

Kuvitelkaapa syksyllä alkavan talviurheilukauden ankeutta suomalaiskatsomoissa ilman Mäkäräistä.

Ja jos Nieminen lopettaa, muistakaa nämä luvut: maailman arviolta 60 miljoonasta tenniksen pelaajasta hän oli hetken 13:nneksi paras.

40 vuotta riittää -maininta: urheilujohtajat Sepp Blatter ja Kalervo Kummola. Blatterin sotkuja puidaan vielä pitkään.

Kummolan puolesta on sanottava, että moni johtaja voisi ottaa oppia siitä, miten vastuuta kannetaan. Hän vastaa aina puhelimeen, kun myrsky nousee.

Alkuvuoden tärkein urheiluteko: jääkiekkoilija Joonas Donskoi.

Pieni kertaus. Suomi–Venäjä-ottelu MM-turnauksessa meni jatkoajalle ja voittolaukauskilpailuun. Vetovuoroon tuli Donskoi, jolta kiekko lipsahti lavasta ja yritys tussahti. Aika noloa kiihkeässä pelissä, yli miljoonan katsojan edessä.

Ja kun tulee uusi yritys, mitä tekee Donskoi? Saman veivauksen – ja onnistuu. Rauhallisen mutta sähäkän, tyylikkään ja kylmän maalin. Siinä oli asennetta, jota kannattaisi näyttää jokaiselle suomalaisjuniorille lajista riippumatta. Älä hötkyile, usko itseesi.

Tai oikeastaan näissä oloissa se kannattaisi säännöllisesti näyttää aivan jokaiselle suomalaiselle. Treenaa, tee hommasi – ja tiukassa paikassa tee donskoit.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat