Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Coca-Cola korruptiotuomarina

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan lahjustutkimukset ja avainhenkilöiden pidätykset eivät sinänsä ole suuri yllätys. Lajin MM-kisojen päätyminen maihin, joiden valtaeliitillä on käytössään myös paljon rahaa, herättää epäilyjä.

Paljon yllättävämpää on, että monessa länsimaassa uskotaan viranomaisten tutkimusten johtavan automaattisesti siihen, että urheilubisneksen ytimessä olevan järjestön kulttuuri muuttuu.

Fifalla on 209 jäsenliittoa. YK:ssa taas on alle kaksisataa jäsenvaltiota.

Taustansa puolesta Fifan jäsenistö edustaa demokratiaa ja korruptionvastaisuutta siis samalla tavoin kuin maailma keskimäärin – eli ei kovin hyvin.

Muutoksen lähteminen liikkeelle Fifan sisältä on epätodennäköistä myös siksi, että järjestön päättäjät ovat itse edunsaajia väitetyssä korruptiossa. Miksi he haluaisivat romuttaa tuottoisan järjestelmän?

Lajin puhdistamisessa on siis turha vedota oikeudentuntoon tai hyvään hallintoon. Jos korjausliike tulee, myös sen käyttövoimana on raha.

Fifan tärkeimpiä yhteistyökumppaneita ovat sellaiset kansainväliset suuryritykset kuin Coca-Cola, Adidas ja Visa. Ne ovat tarkkoja maineestaan. Jos ne uhkaavat kääntää rahahanoja pienemmälle, jopa tunkkainen urheilueliitti herää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat