Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Polarisoituminen ei saa mennä liian pitkälle

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Karjalainen kirjoittaa, että politiikan polarisoituminen ei saisi mennä liian pitkälle.

"Erityisesti vasemmistopuolueiden, vihreiden ja suurimman palkansaajajärjestön SAK:n happamat kommentit hallitusohjelmasta ja edellytyksistä tehdä yhteistyötä hallituksen kanssa viittaavat siihen, että hallitus–oppositioasetelma näkyy vahvasti alkaneella hallituskaudella ja että puolueet ryhmittyvät samalla tavoin kuin länsinaapurissamme Ruotsissa on jo tapahtunut."

"Vaikka puolueiden poliittisten erojen selkeytyminen on sinällään tervetullut ilmiö, uuden hallituksen tulee pääministerinsä Juha Sipilän (kesk) johdolla pitää huolta siitä, että poliittinen polarisaatio ei kuohu yli."

"Hyviä tuloksia tuottaneesta perinteisestä suomalaisesta sopimusyhteiskunnasta ja konsensushakuisuudesta kannattaa koettaa pitää kaikin keinoin kiinni."

"Koko eduskunnan oppositio syrjäytettiin perjantaina valittaessa eduskunnan puhemiehistö. Vaikka tällekin löytyy perustelu puolueiden suuruusjärjestyksestä, olisi hallituspuolueiden kannattanut tunnustaa, että uudessa tilanteessa on myös etsittävä uusia keinoja – aivan samalla tavoin kuin hallitus vetoaa hallitusohjelmansa hyväksyttämisessä uusiutumisen tarpeeseen."

"Hallituspuolueiden puheenjohtajat ovat puhuneet paljon myös talkoohengestä, luottamuksen palauttamisesta ja kaikkien pitämisestä mukana. Toivottavasti tämä näkyy myös hallituksen suhtautumisessa oppositioon ja työmarkkinajärjestöihin."

Keskisuomalainen arvostelee keskustan hallitusvalintoja.

"Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä teki rohkeita valintoja kootessaan puolueensa kuuden ministerin ryhmän. Hän linjasi vallan liberaaleille ja oikeistosuuntautuneille edustajille. Alkiolaista pienen ihmisen puolesta puhetta ei ensimmäiseksi kuule."

"Maaseutukeskustalaisten kärkinimen Anne Kalmarin Sipilä työnsi rujosti sivuun. Kalmari oli viime metreille saakka luulossa, että hänestä tulee maa- ja metsätalousministeri. Sipilä kuitenkin lykkäsi ympäristöasiat maatalousministeriöön ja otti Kimmo Tiilikaisen. Samalla tuli tilaa Anne Bernerille."

"Sipilän ministerikuusikossa Olli Rehn ja Anu Vehviläinen liikkuivat aikanaan kiistellyissä keskustan työreformiporukoissa. Ajattelussa oli nuorsuomalaista väriä. Juha Rehulan ja Kimmo Tiilikaisen voi lukea liberaaleihin."

"Sipilän johtamistapa toimii nyt, mutta pientenkin vaikeuksien tullessa keskustan kentältä voi puhaltaa vastatuuli."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat