Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä viestii ikävistä aikeista

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Viime torstaina Venäjän presidentti Vladimir Putin määräsi "erikoisoperaatioissa" kuolleista sotilaista kertomisen rikokseksi. Sunnuntaina Venäjä julkisti listan maahantulokieltoon asettamistaan 89 EU-kansalaisesta. Joukossa on vihreiden europarlamentaarikko Heidi Hautala.

Toimet heijastavat Venäjän Ukrainaan kohdistamien sotatoimien vuoksi kiristynyttä kansainvälistä tilannetta, mutta merkittävämpää on se, mitä ne kertovat Venäjän aikeista tästä eteenpäin.

Venäjällä ei ole mikään salaisuus, että Ukrainassa on kaatunut venäläisiä sotilaita, joita ei Venäjän hallituksen mukaan siellä ole. Uudella presidentin määräyksellä Venäjä varautuu miestappioihin Ukrainassa vastaisuudessakin.

Matkustuskieltolistan julkistaminen vuorostaan on osa pyrkimystä hajottaa EU:n rivit Ukrainan kriisin jatkuessa ja EU:n valmistautuessa päättämään Venäjään kohdistuvien pakotteiden jatkosta. Samaan tähtäävät Venäjän tiedotusvälineet kertoessaan, että pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallitus pohjustaa myönnytyksiä Venäjälle.

Ulkoministeri Timo Soinin (ps) haluttomuus tuomita viikonvaihteessa heti ja selväsanaisesti suomalaisen europarlamentaarikon matkustuskielto antaa tilaa epäselvyydelle siitä, miten päättäväisesti uusi hallitus on mukana EU-rintamassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat