Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sopimattomia puhunut Heidi Hautala oli oikeassa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Savon Sanomien mukaan europarlamentaarikko Heidi Hautala (vihr) voi olla pohjimmiltaan imarreltu pääsystään Venäjän matkustuskieltolistalle.

"Ketä tahansa ei ole kelpuutettu mukaan. Hautalan kanssa samaan joukkoon kuuluvat muun muassa europarlamentin liberaaliryhmän puheenjohtaja Guy Verhofstadt sekä Viron ja Tšekin entiset ulkoministerit. Moni onkin kääntänyt nimeämisen tunnustukseksi siitä, että kyseinen poliitikko on puolustanut eurooppalaisia ja läntisiä arvoja."

"Mustan listan henkilöt ovat tunnettuja Vladimir Putinin hallinnon kriitikkoja, myös Hautala, jolla on varaa hienoiseen jälkiviisauteen."

"Hautala näki Venäjän kehittymisen epädemokraattiseen suuntaan muun muassa pamfletissaan Venäjä-teesit, josta nousi kohu vuonna 2008."

"Hautala oli jo vuonna 2006 eduskunnan 100-vuotisjuhlaistunnossa moittinut Venäjän duuman valtaoikeuksien riisumista ja maan paluuta kohti tsaarinaikaista itsevaltiutta. Tuolloin Hautalan puhe tuomittiin sopimattomana ja hyviä ulkosuhteita vaarantavana läpi puoluekentän."

"Kuluneen reilun vuoden tapahtumat Krimillä ja Itä-Ukrainassa ovat ylittäneet Putin-kriitikoidenkin aiemmat pelot. Jääräpäisimpienkin on aika tunnustaa, että Hautala oli juhlapuheessaan oikeassa."

Iltalehti toteaa ulkoministeri Timo Soinin (ps) pitävän kiinni näkemyksestä, että Suomi ei keskustele matkustuskiellosta kahdenkeskisesti Venäjän kanssa vaan asia hoidetaan EU-tasolla.

"Dramatiikkaa tai ei, perusteettomien kieltolistojen laatiminen ei ole normaali kansainvälinen käytäntö. Suomikin voisi tämän todeta."

Satakunnan Kansa pitää hämmennystä herättävänä sitä tapaa, jolla Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan rikosepäilyjä lähdettiin tutkimaan.

"Miten Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI voi olla tässä asiassa keskeinen toimija? Voi vain kuvitella, millainen poru olisi syntynyt, jos Sveitsi olisikin lähettämässä jalkapallopomoja Venäjän salaisen poliisin FSB:n pyynnöstä tuomiolle Moskovaan."

"Vaikka perusteet voidaan kansainvälisesti kyseenalaistaa, FBI lienee kuitenkin pätevin organisaatio tutkimaan, kuinka paljon syytteissä on perusteita."

"Suomen Palloliiton Pertti Alaja kehuu Blatterin toimintaa Fifan rautaisena johtajana, vaikka samaan aikaan Blatter itse ihmettelee, kuinka hän voisi tietää, mitä Fifassa touhutaan."

"Euroopan liitto Uefa pitää oman kokouksensa viikon kuluttua. Hyvä ratkaisu olisi irtaantua nykyisestä Fifasta ja sen toiminnasta ainakin toistaiseksi."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat