Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uhkailu ei jouduta yhteiskuntasopimuksen syntyä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Etelä-Suomen Sanomat epäilee, ettei oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps) edesauttanut yhteiskuntasopimuksen syntymistä puheillaan työnantajien Kela-maksun palauttamisesta.

"Jäihän päällimmäiseksi vaikutelmaksi jälleen, että hallituksen ensisijainen työkalu sopimuksen vauhdittamiseksi on uhkailu ja kiristys, joilla ensin ärsytettiin työntekijöitä ja nyt työnantajia."

Pohjalainen toteaa, ettei Lindströmin "soolon" vaikutuksia pidä vähätellä.

"Kaikki panokset täytyisi nyt suunnata siihen, että neuvotteluihin yhteiskuntasopimuksesta luodaan hyvä pohja ja voidaan unohtaa turha temppuilu."

Aamulehden mukaan Lindströmin heitto oli ministerin muistutus, ettei elinkeinoelämä voi olla työelämän käytäntöjä uudistettaessa vain saamapuolella.

"EK:lta odotetaankin nyt aktiivista vastaantuloa, vaikka mitään selkeitä vaatimuksia työnantajille ei ay-liikkeenkään taholta ole esitetty."

Kainuun Sanomat haluaa herkkyyttä työmarkkinoiden jännitteiden purkuun.

"Hallitusohjelman lähestymiskulma ei ole herkin mahdollinen: joko yhteiskuntasopimus ja verohelpotukset tai miljardileikkaukset. Välimaastostakin voisi löytyä kaikkien kannalta siedettävä vaihtoehto."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat