Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hajottava taivastelu vie opposition uskottavuutta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilkan mukaan eduskunnan kiihkeä keskustelu hallitusohjelmasta antoi esimakua siitä, kuinka kivikkoiseksi Juha Sipilän (kesk) hallituksen taival muuttuu.

"Oppositiolla on lupa ja suuri halu tarttua jokaiseen säästö- ja leikkauspäätökseen ja kysellä niiden arvovalintojen perään."

"Nyt testattiin puhemies Maria Lohelan (ps) taitoa ja auktoriteettia johtaa täysistuntoa. Keskustelun mielenkiinto ja värikkyys eivät kärsisi, vaikka Lohelan ote välihuutoihin olisi jatkossa tiukempi."

"Valtiovarainministeriön laskelmat siitä, mihin väestöryhmiin hallitusohjelman leikkaukset pahiten iskevät, antavat erityisesti demareille hyvän aseen."

"Asioiden vakavuutta ei kukaan kyseenalaista, mutta opposition ja hallituksen roolien nopea vaihtuminen toi ensimmäiseen väittelyyn farssin piirteitä. Opposition ärhäkkyys oli tulkittavissa vaalitappioiden kuittailuksi ja pettymysten purkamiseksi."

Savon Sanomat pitää odotettuna, että oppositioon jääneet puolueet antoivat hallitusohjelmalle huutia.

"Säästöjen painotuksista voi toki olla perustellusti eri mieltä, mutta ei tilanne kuitenkaan niin mustavalkoinen ole kuin Sdp, vasemmistoliitto ja vihreät väittävät. Liiallinen taivastelu vie opposition uskottavuutta."

"Sitäkin olisi hyvä pysähtyä miettimään, että rajulla retoriikalla ammattiyhdistysliikettä lietsotaan vastustamaan tarjottua yhteiskuntasopimusta. Kuka hyötyy, jos hallitus joutuu päättämään lisäsäästöistä? Eivät ainakaan palkansaajat."

"Rakentavampi suhtautuminen hallituksen pyrkimyksiin olisi paikallaan."

Pohjalainen tulkitsee levottomuuden ja hermostuneisuuden nousseen eduskuntakeskustelussa selvästi esiin.

"Politikoinnista riisuttujen hallitusneuvottelujen jälkeen oli tunteisiin vetoava poliittinen retoriikka taas palannut. Vaikka puolueiden yhteisestä talouden tilannekuvasta on paljon puhuttu, epäselväksi jäi, onko sitä."

Kainuun Sanomat arvioi, että hallituksen suunnittelemat leikkaukset koskevan eniten vähäosaisimpia.

"Tätä hallitus ei varsinaisesti kiellä, mutta näkökulma on toinen: uudistamalla saadaan vienti vetämään ja sitä kautta myös heikompiosaiset pääsevät parhaan sosiaaliturvan eli työn pariin."

"Sopii kysyä, miten käy työelämän ulkopuolelle edelleen jääville, kun täystyöllisyyttä ei pidetä realistisena tavoitteena?"

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat